Jouw naam

Wie wil je uitnodigen?

Schrijf hier jouw feedback op

  Feedback this page
Remco’s verhaal over het Corporate Banking Structured Finance Talent Programma

Remco’s verhaal over het Corporate Banking Structured Finance Talent Programma

Deze blog is van Remco Westerbeek. Hij houdt heel erg van koken en wilde vroeger dan ook altijd kok worden. Maar zoals dat in het leven soms gaat, is dit heel anders gelopen. Na zijn Bachelor International Business en zijn Master Finance aan de Rijksuniversiteit in Groningen volgt hij sinds juni 2018 het 3-jarige Talent Programma ‘Corporate & Institutional Banking – Structured Finance’.

In oktober 2017 solliciteerde ik voor het Corporate Banking Talent Programma van ABN AMRO. Na lang wikken en wegen en een aantal stages en commissies besefte ik dat ik wilde beginnen bij een grote financiële instelling met een grote historie en ambitie, waar ik een leerzame en vooral ook mooie tijd tegemoet kon gaan, ABN AMRO dus. Na een aantal gespreksrondes met recruitment en werknemers kreeg ik de vrijdag voor kerst het verlossende woord, vanaf juni 2018 kon ik bij ABN AMRO als trainee aan de slag binnen hun Talent Programme Structured Finance. Ik heb eerst nog uitgebreid gereisd, voordat ik bij ABN AMRO begon.

Toen ik eenmaal mocht beginnen kwam ik ietwat nerveus doch zelfverzekerd op mijn eerste werkdag bij ABN AMRO aan. Ik begon mijn Talent Programme bij Loan Markets, een onderdeel van Structured Finance. Hier worden grote en complexe schuldfinancieringen verstrekt. Het is een 3-jarig programma waarin je allerlei facetten van de zakenbank ziet middels rotaties binnen en buiten Structured Finance en zowel in Nederland als in het buitenland, bijvoorbeeld in Singapore, Hong Kong of New York. In het Talent Programme heb ik vijf weken training gevolgd met alle nieuwe Corporate & Institutional Banking trainees, georganiseerd door Nyenrode, een leerzame en erg mooie tijd! Een dag op kantoor houdt doorgaans in dat ik werk aan financiële modellen in Excel, pitchesinformatiememoranda maak in PowerPoint, documentatie van leningen analyseer en dealprocessen begeleid.

Wat ABN AMRO uniek maakt als werkgever is dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om je werk te doen. Zo heb ik inmiddels met slechts één andere collega aan 1 van de grotere deals van het jaar voor de afdeling gewerkt, een erg waardevolle ervaring! Ik vind het prettig dat ik als starter direct input mag geven en dat dit ook juist verwacht en gewaardeerd wordt. Daarnaast bouw je hier ook makkelijk een groot netwerk op, zowel formeel als informeel. Senior medewerkers zijn altijd bereikbaar en bereid om onder het genot van een koffietje hun verhaal te doen. Ook zijn er voldoende borrels en traineeactiviteiten, wat het werken bij ABN AMRO toch net weer een stukje mooier maakt.

Lijkt het jou ook leuk om bij ABN AMRO te komen werken, schroom dan zeker niet om mij of mijn collega’s te contacten om eens koffie te drinken of iets dergelijks. Wij staan hier altijd voor open!

 Als je al zeker weet dat dit echt iets is voor jou, klik dan hier! 

  Associate Structured Finance | ABN AMRO

Leave a Reply

Student of Starter?

Om je de content te laten zien die het beste bij jou past, kies hieronder tussen "Student" of "Starter"

Student

Ben je nog vollop bezig met je studie? En moet je nog niet denken aan werken? Klik dan hier!

Starter

Ben je al rond het einde van je studie? Of is het papiertje al binnen? Klik dan hier!