Jouw naam

Wie wil je uitnodigen?

Schrijf hier jouw feedback op

  Feedback this page
Een professioneel LinkedIn profiel

Een professioneel LinkedIn profiel

Hoe maak je nou een mooi en goed LinkedIn profiel? Kathy, Talent Sourcer bij Delta Capita geeft tips. Een Talent Sourcer zoekt proactief potentiële kandidaten op LinkedIn voor openstaande vacatures. Zij benaderen mensen die wel op LinkedIn zitten, maar hoogstwaarschijnlijk niet zo snel zullen reageren op een bepaalde vacature.

Kathy weet dus alle in en outs van LinkedIn en geeft ons tips en voorbeelden om ons LinkedIn profiel zo mooi en professioneel in te vullen.

 Inleidingstekstje

  • Schrijf een introtekstje

In je introtekstje zet je wie jij bent en wat jou onderscheidt van anderen. Houd het persoonlijk en laat naar voren komen wie jij bent en waarom jij gekozen hebt voor het vakgebied of de opleiding die je nu doet.

Beschrijving

  • Ik raad iedereen aan om clichés, als ‘ik ben een duizendpoot’ of ‘ik ben een spin in het web’ niet te gebruiken op hun LinkedIn profiel.

Ik begrijp nooit wat iemand daarmee bedoelt. Het zijn vaak loze kreten die je niet wil tegenkomen in een vacature en daarom ook niet op iemands profiel. Het is prima om dat soort dingen te benoemen, maar ik zou het dan ook met een concreet voorbeeld aanvullen.

Profielfoto

  • Ik raad iedereen aan om een professionele foto te gebruiken.

Ik zie nog wel eens foto’s met zonnebrillen en oordopjes langskomen of van iemand in een kroeg. Dat kun je toch beter laten en een professionele foto gebruiken, want dan laat je ook zien dat je bewust bent wat voor kring LinkedIn is. Het is geen Facebook, maar echt een zakelijk netwerk.

Opleiding, werkervaring en nevenactiviteiten

  • Voor een student en starter zou ik altijd aanraden om je studie en al je nevenactiviteiten er mooi en uitgebreid op te zetten. En je werkervaring kort en chronologisch.
  • Het belangrijk om je opleiding te benoemen en alles wat je gedaan hebt tijdens de opleiding uit te schrijven.

Op mijn LinkedIn heb ik bijvoorbeeld staan wat voor onderzoek ik heb gedaan, welke minor ik heb gevolgd en waar ik stage heb gelopen. Als starter kom je natuurlijk nog maar net de arbeidsmarkt op en soms denk je dat je geen ervaring hebt. Maar dat heb je zeker wel vanuit je studie, neem dit dus gerust mee op je LinkedIn profiel.

Volg LinkedIn

  • Volg het stappenplan van LinkedIn!

Dit is een belangrijke en makkelijke tip. Vul je profiel aan tot het balkje van LinkedIn 100% aangeeft. Zorg dat jouw ervaringen er duidelijk instaan, dat je bekend bent met de key-words van je vakgebied, plaats een profielfoto en schrijf een persoonlijk inleidingstekstje.

Connecties

  • Breid je LinkedIn uit en maak connecties.
  • Als je profielen wil toevoegen, is het altijd goed om er een persoonlijk berichtje bij te doen.

Als ik een sourcer zou benaderen die ik niet ken zou ik iets zeggen van: ‘hey, wij zitten in dezelfde branche. Ik vind dat jij bij een interessant bedrijf werkt en dat je leuke inhoudelijke artikelen deelt. Om die reden zou ik graag connecten om  op de hoogte te blijven van elkaar.

Of geef een compliment aan diegene, waarom jij hem of haar wil toevoegen.

 

Zelf nog een goede tip? Laat hem achter in de comments!

Leave a Reply

Student of Starter?

Om je de content te laten zien die het beste bij jou past, kies hieronder tussen "Student" of "Starter"

Student

Ben je nog vollop bezig met je studie? En moet je nog niet denken aan werken? Klik dan hier!

Starter

Ben je al rond het einde van je studie? Of is het papiertje al binnen? Klik dan hier!