Jouw naam

Wie wil je uitnodigen?

Schrijf hier jouw feedback op

  Feedback this page
Payday!

Payday!

En dan? Dan ben je ineens afgestudeerd! Marijke Marsman (23) haalde haar master in sociale psychologie aan de Universiteit Utrecht. Haar eerste baan? Ze is junior onderzoeker bij marktonderzoeksbureau Totta Research. Daar kan ze de kennis die ze opdeed tijdens haar studie perfect toepassen. Ze onderzoekt er van alles. Bijvoorbeeld waarom mensen de dingen doen die ze doen. Wat die mensen ervan vinden. En ze neemt technieken om mensen over te halen onder de loep.

 “Voor mijn eerste baan heb ik niet heel veel moeite hoeven doen. Ik kon namelijk lekker blijven plakken bij het bedrijf waar ik stage liep! Dus dat was ideaal! Natuurlijk heb ik wel even een kleine break genomen. Ik moest mijn afstudeerscriptie afronden, afstuderen en natuurlijk vakantie vieren. Inmiddels werk ik er alweer een tijdje.

Mijn eerste salaris? Jeetje, daar schrok ik wel van. Ik had nog nooit zo veel geld in één keer op mijn rekening gestort gekregen. En ik moet zeggen dat ik er nog steeds niet echt aan gewend ben. Ik had niet meteen een doel voor mijn eerste salaris. Eigenlijk wilde ik het vooral even opsparen. Inmiddels heb ik er een goede bestemming voor gevonden. Ik ga namelijk nog naar New York. En Vietnam staat ook nog op mijn verlanglijstje. Dus dat geld komt wel op!”

Geef een antwoord

Ben jij al klaar voor de arbeidsmarkt?

Beantwoord de vier stellingen hieronder om te kijken welke boosters op jou van toepassing kunnen zijn.

Swipe om te beantwoorden

Jouw resultaat

Top dat deze punten in orde zijn:

Wil je BeYourBest gaan inzetten om jezelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt? Maak dan een account aan om je voortgang bij te houden!

Be Your Best helpt je graag deze punten te verbeteren:

Mooi dat je al zo ver bent met je onwtikkeling. Wil je weten wat je bij ABN Amro kunt doen? Bekijk dan vooral even de ABN Amro Booster!

Ik ben Chad, stel hier je vraag...