Jouw naam

Wie wil je uitnodigen?

Schrijf hier jouw feedback op

  Feedback this page
Hier kan ik het verschil maken

Hier kan ik het verschil maken

Deze blog is geschreven door Iris Willems, trainee Process Consulting Talent Programme bij ABN AMRO.

Wat maakt jouw werk leuk? Natuurlijk, de inhoud en je collega’s. Maar werkplezier is ook een fijne werkomgeving, een prettige bureaustoel en vooral: goede koffie en veel keuze in het bedrijfsrestaurant. Met dat laatste hou ik me bezig tijdens deze rotatie van mijn traineeship.

Ik onderzoek namelijk wat collega’s vinden van het bedrijfsrestaurant, in ons hoofdkantoor in Amsterdam. Het idee is om het restaurant te vernieuwen. Maar wat willen medewerkers eigenlijk? Waar gaan ze het voor gebruiken? Willen ze er ook kunnen werken, overleggen en borrelen? Om daar achter te komen deed ik klant- en benchmarkonderzoek. Daarbij heb ik eerst gekeken wat mensen vinden van het restaurant zoals het nu is.

Mooie manier om collega’s te leren kennen
Uit de enquête kwam een niet heel positief beeld naar voren. Collega’s vinden dat er te weinig keus is, vinden de prijs-kwaliteitverhouding niet kloppen en missen daarnaast plekken om even te overleggen. Om erachter te komen hoe het dan beter moet, heb ik gesprekken gevoerd met een aantal mensen dat daarover wilde meedenken. Dit was erg leuk, omdat ik op deze manier veel mensen binnen de organisatie leerde kennen.

Bedrijfsrestaurants door heel Nederland bezoeken
Wat ook erg leuk was: de werkbezoeken aan bedrijfsrestaurants door heel Nederland. Van Google, Uber en Alliander, tot de Volksbank en Coca-Cola. Ik heb er heel wat gezien. Overal waren er wel dingen die ik bij ons zou willen zien. Bij Uber zijn ontbijt, lunch en snacks gratis en staat het eten altijd klaar voor iedereen die maar wil. Bij Coca-Cola is het bedrijfsrestaurant spiksplinternieuw en ziet het er prachtig uit. Bij de Volksbank krijgen medewerkers veel informatie over het aantal calorieën in hun lunch en ProRail heeft een heel slim zelfscan-kassasysteem.

Niet in een diepe la
Ik leg nu de laatste hand aan mijn adviesrapport en weet zeker dat het niet in een diepe la verdwijnt, want het management is echt heel betrokken en geïnteresseerd. Ik word vaak gevraagd mee te denken over de verbouwing. Nog steeds vind ik het een geweldig idee dat ik mee mag beslissen over hoe 5.500 collega’s hun lunch doorbrengen. Ik kan écht het verschil maken.

Verduurzamen van onze inkoop
Maar binnenkort zit deze rotatie erop en ga ik aan de slag bij Procurement. Daar ga ik aan de slag met het verduurzamen van onze inkoop. Welke eisen stellen we aan leveranciers, wat wil de bank, maar ook: wat hebben ze ervoor over? Duurzaamheid is een speerpunt, maar wat als die duurzame leverancier 3 keer zo duur is? Dat zijn interessante vraagstukken waarover ik mag meedenken.

Het traineeship heeft me nu al veel opgeleverd
Ik vind sowieso het hele Process Consulting Talent Programme stimulerend. Want naast je opdracht werk je ook aan jezelf. Ik heb veel trainingen gehad. Bijvoorbeeld in persoonlijk leiderschap. Waar sta je nu, waar wil jij naartoe met je werk en hoe handel je daarnaar? Maar ook communiceren met impact. Dat gaat over hoe je lastige gesprekken voert en duidelijk maakt wát je precies wilt. Die trainingen doe je met andere trainees. Dat is heel leuk. Ook krijg je een buddy toegewezen. Dat is iemand die al eerder een traineeship doorliep en met je wie je veel kunt bespreken. Tot nu toe heeft het traineeship me enorm veel opgeleverd. Een groot netwerk binnen de bank, een schat aan kennis over de bank én mezelf. Met die bagage zie ik mijn toekomst binnen ABN AMRO met veel vertrouwen tegemoet!

Geef een antwoord

Ben jij al klaar voor de arbeidsmarkt?

Beantwoord de vier stellingen hieronder om te kijken welke boosters op jou van toepassing kunnen zijn.

Swipe om te beantwoorden

Jouw resultaat

Top dat deze punten in orde zijn:

Wil je BeYourBest gaan inzetten om jezelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt? Maak dan een account aan om je voortgang bij te houden!

Be Your Best helpt je graag deze punten te verbeteren:

Mooi dat je al zo ver bent met je onwtikkeling. Wil je weten wat je bij ABN Amro kunt doen? Bekijk dan vooral even de ABN Amro Booster!

Ik ben Chad, stel hier je vraag...