Jouw naam

Wie wil je uitnodigen?

Schrijf hier jouw feedback op

  Feedback this page
Mijn eerste stagedag bij ABN AMRO…

Mijn eerste stagedag bij ABN AMRO…

Op mijn hakken, waar ik helemaal niet goed op kan lopen probeer ik zo zelfverzekerd mogelijk het gebouw binnen te stappen. Ik ben zóóó zenuwachtig. Ik voel me net een kleuter van vier, die haar eerste schooldag heeft. Met klamme handjes en pijn in mijn buik van de zenuwen stap ik het gebouw binnen. “Wow, wat is het hier groot.” Voor mijn gevoel ben ik echt in een aflevering van Suits beland, los van het feit dat ABN AMRO natuurlijk geen advocatenbureau is. Overal om me heen zie ik mannen in pak, vrouwen in rokken en hoge hakken en hangt de geur van dure parfums en colonnes in de lucht. Ik ben binnen, mijn eerste stagedag is begonnen.

Terwijl ik op de bank zit te wachten tot ik word opgehaald, spoken er tientallen vragen door mijn hoofd. ‘Zie ik er wel netjes genoeg uit?’ Loop ik wel normaal op deze hakken? Wat zal ik zeggen tijdens de begroeting? Krijg ik leuke collega’s?  Ik word er gek van.

Dan word ik opgehaald door de vrolijke Anna-Regina, die gelijk heel veel zenuwen wegneemt. Terwijl ik daar sta in m’n netste setje kleding, draagt Anna-Regina tot mijn grote verbazing gewoon een spijkerbroek en sneakers. Ook de rest van het team loopt gewoon in casual kleding. Iedereen is super vriendelijk en maakt tijd voor een praatje. Super fijn!

Ik loop de rest van de dag alleen maar te stralen. Ik geniet zo van de pas die je moet gebruiken om je laptop te ontgrendelen en de professionele handtekening onder je mail.

Om 17:00 sluit ik mijn laptop, de eerste dag zit er op. Dit wordt het dan voor de komende maanden. Geen klas, maar collega’s. Geen colleges, maar flexplekken. Geen boeken, maar een laptop en gelukkig hoef ik mijn spijkerbroek en sneakers niet in te ruilen voor een mantelpakje.

 

Lijkt het jou ook leuk om stage te komen lopen bij ABN AMRO? Klik dan HIER!

 

Deze blog is geschreven door: Donne van der Wal, stagiaire op de afdeling Talent Attraction

Geef een antwoord

Ben jij al klaar voor de arbeidsmarkt?

Beantwoord de vier stellingen hieronder om te kijken welke boosters op jou van toepassing kunnen zijn.

Swipe om te beantwoorden

Jouw resultaat

Top dat deze punten in orde zijn:

Wil je BeYourBest gaan inzetten om jezelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt? Maak dan een account aan om je voortgang bij te houden!

Be Your Best helpt je graag deze punten te verbeteren:

Mooi dat je al zo ver bent met je onwtikkeling. Wil je weten wat je bij ABN Amro kunt doen? Bekijk dan vooral even de ABN Amro Booster!

Ik ben Chad, stel hier je vraag...