Jouw naam

Wie wil je uitnodigen?

Schrijf hier jouw feedback op

  Feedback this page
Meet the intern

Meet the intern

Lees hieronder het verhaal van Margot, zij is stagiaire bij ABN AMRO MeesPierson. Zij heeft voor ons een aantal vragen beantwoord over haar stage Eventmanagement op het MeesPierson kantoor in Eindhoven.

Profiel Margot Paridaans

Leeftijd: 21 jaar
Studie: Bsc Communicatie- en Informatiewetenschappen (Radboud Universiteit)
Minor: Intercultureel management

Q&A

Hoeveel uur loop je stage?

Ik heb een stagecontract van 36 uur. Dit houdt in dat ik de ene week vijf dagen werk en de andere week één dag vrij heb.

Moest je voor je studie verplicht stage lopen?

Nee, deze stage is op eigen initiatief. Ik heb mijn bachelor opleiding afgerond, maar wist nog niet welke master ik wilde gaan volgen. Het leek mij interessant om mee te kunnen draaien in een bedrijf om te zien of een bepaalde organisatie of een bepaald type werk bij mij past. Daarnaast hoopte ik door middel van een stage meer inzicht te krijgen in wat ik allemaal zou kunnen doen met mijn opleiding.

Waarom wilde je bij de ABN AMRO stage lopen?

Gedurende mijn zoektocht naar een stage kreeg ik een duidelijker beeld van wat ik wel en wat ik niet wil doen. Ik wilde geen ‘typische’ communicatiestage (lees: teksten schrijven voor op Facebook of een blog), omdat ik al een vergelijkbaar bijbaantje heb.
Ik heb tijdens vakantiewerk kennisgemaakt met diverse bedrijven, waaronder een metaalbedrijf en een mondiale intermediair in melkproducten. Het leek mij  interessant om bij een ander type organisatie stage te gaan lopen. Via de werkenbijabnamro website kwam ik terecht bij de vacature voor Stagiair Eventmanagement. Het leek mij erg interessant om te zien hoe een bank communiceert met haar klanten, aangezien de consument tegenwoordig weinig vertrouwen heeft in het bankwezen. Het sprak mij vooral aan dat ik veel verantwoordelijkheid zou krijgen én dat de bank een grote instelling is. Ik zou daardoor op verschillende plekken in de organisatie mee kunnen kijken.

#Tip:
Ga stage lopen om te ontdekken of een organisatie echt bij je past. Het kan zo zijn dat je verwachtingen niet passen bij de werkelijke bedrijfscultuur. 

Hoe ziet jouw stage dag eruit?

Rond half 9 ben ik aanwezig op kantoor. Ik begin de dag met het checken van mijn mail. Vervolgens hebben we met de bankers, assistenten en AO (administratieve ondersteuning) een dagstart. Tijdens deze dagstart word je op de hoogte gebracht van lopende zaken. Ik informeer de bankers over de evenementen en kan hen direct vragen actie te ondernemen. Hierna  moet ik vooral zaken regelen voor aankomende events, denk aan locatie, catering, het uitnodigingsproces, etc. Ik ben veel tijd kwijt met het bijhouden van de administratie rondom events.  Daarnaast help ik de AO met het uitvoeren van checks en het archiveren van documenten. Met regelmaat ontvang ik klanten. Mocht er een evenement zijn, dan moet ik hierbij aanwezig zijn. Hierdoor ziet elke werkdag er anders uit.

Is jouw beeld van de organisatie veranderd door je stage?

Voordat ik met mijn stage begon, had ik een vrij grijs beeld van werken binnen de bank. De organisatie leek me vrij stijf en formeel. Vanaf dag één is dit beeld totaal veranderd. Intern gezien is de bank namelijk informeel en laagdrempelig. Je kunt heel makkelijk contact maken met collega’s en hen om hulp vragen.

MeesPierson Kantoor Eindhoven

Wat is het raarste wat je tot nu toe hebt meegemaakt tijdens je stage?

Zwarte Piet op kantoor (al heb ik dit wel zelf mee geregeld haha)! Op 5 december werd ons kantoor niet overgeslagen door de sint. Er kwamen twee zwarte pieten langs om de collega’s een handje pepernoten, een gedichtje en een chocoladeletter te geven. Ook hebben we in de tweede week van mijn stageperiode met heel het kantoor een bootcamp gehouden in de tuin. Dit in het kader van het ‘LEEFVitaal!-Fit’ programma. Dit was een heel grappig gezicht.

Heb jij een vraag aan een Stagiair op een bepaalde afdeling? Stel hem hieronder en wie weet stellen wij deze binnenkort.

Geef een antwoord

Ben jij al klaar voor de arbeidsmarkt?

Beantwoord de vier stellingen hieronder om te kijken welke boosters op jou van toepassing kunnen zijn.

Swipe om te beantwoorden

Jouw resultaat

Top dat deze punten in orde zijn:

Wil je BeYourBest gaan inzetten om jezelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt? Maak dan een account aan om je voortgang bij te houden!

Be Your Best helpt je graag deze punten te verbeteren:

Mooi dat je al zo ver bent met je onwtikkeling. Wil je weten wat je bij ABN Amro kunt doen? Bekijk dan vooral even de ABN Amro Booster!

Ik ben Chad, stel hier je vraag...