Jouw naam

Wie wil je uitnodigen?

Schrijf hier jouw feedback op

  Feedback this page
Vraag maar raak!

Vraag maar raak!

Lees hieronder het verhaal van Anne-Sofie, zij is begonnen als starter bij ABN AMRO. In deze Q&A stellen we haar  een aantal vragen  over haar ervaringen binnen het starterstraject van Business Services.

Profiel Anne-Sofie de Lange

Leeftijd: 23 jaar
Studie: BSc Economie & Bedrijfskunde (UvA)
Hobby’s: Fotografie, reizen, lezen & terrasjes

Q&A

Waarom koos jij specifiek voor ABN AMRO?

Ik ben bij ABN AMRO terecht gekomen via een stage. Ik wilde graag meer ervaring opdoen op het gebied van recruitment en zag een HR stage op de werken bij website van ABN AMRO (www.werkenbijabnamro.nl). Een grote organisatie leek mij een goede startpositie om veel te gaan leren en te zien of HR bij mij zou passen. Daarnaast sprak de financiële sector mij heel erg aan, omdat er ontzettend veel gebeurt op het gebied van innovatie. Uiteindelijk is de organisatie zo goed bevallen, dat ik verder ben gaan kijken dan alleen HR.

Waarom koos jij voor een Startersfunctie en niet voor het Traineeship van ABN AMRO?

Na mijn stage ben ik een tijdje bij de ABN AMRO blijven werken bij Graduate Recruitment. Tijdens deze functie heb ik al veel onderdelen van de bank leren kennen. Ik merkte dat het bedrijf heel goed bij mij past, alleen wilde ik graag zelf aan de slag met vraagstukken waar de bank tegenaan loopt, in plaats van het werven van mensen voor deze vraagstukken.

Tijdens een aantal evenementen dat wij zelf organiseerden leerde ik steeds meer onderdelen van de bank kennen. Ik heb daarom bewust gekozen om binnen Business Services aan de slag te gaan en niet nog een bankbreed Traineeship te gaan doen.

Wat houdt het startersprogramma precies in?

Binnen dit programma is het jaar opgeknipt in twee delen. Het eerste halfjaar worden er  2 uitdagende opdrachten binnen verschillende onderdelen en afdelingen van Business Services  uitgevoerd. Dit zijn relevante en actuele opdrachten binnen de onderdelen Facility Management, Operations, Procurement, I&T Office of Market Infrastructures waar daadwerkelijk een vraagstuk ligt.  Het tweede halfjaar volgt uitstroom in een concrete, bij voorkeur vacante functie binnen één van de onderdelen. Gedurende het programma neem je in een startersgroep deel aan verschillende trainingen en opleidingen waarin met name je softskills sterk ontwikkeld worden. Daarnaast bieden we ook hardskill trainingen aan. Hoe ga je bijvoorbeeld gestructureerd te werk met een vraagstuk vanuit een opdrachtgever? Ook krijg je een persoonlijke coach die jou helpt in je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Wat vond jij van de selectieprocedure?

Ik heb vooraf een assessmenttest gemaakt, die mij gelukkig goed afging door veel trainingen die ik tijdens mijn bestuursjaar gedaan heb. Daarna had ik een eerste gesprek waarbij het vooral ging om mijn motivatie en drijfveren voor de functie. Een week later heb ik nog een tweede gesprek gehad waarbij er nog verder doorgevraagd werd door iemand uit de management group van Business Services. Het waren naar mijn idee hele fijne gesprekken waarbij er vooral gekeken werd naar de match tussen mij, ABN AMRO en Business Services.

#Tip
“Ga bij je stagebedrijf eens verder kijken dan alleen de afdeling waar je stage loopt. Vaak zijn er op andere afdelingen ook leuke functies waar je zelf nog nooit aan gedacht had.”

Wat voor opdracht(en) heb je tot nu toe gedaan?

Binnen het Business Service Startersprogramma doe je 2 opdrachten binnen verschillende onderdelen en afdelingen. Ik ben nu bezig met mijn eerste opdracht bij Operations. Hier heb ik de opdracht gekregen om een hele afdeling van Rotterdam te verhuizen naar Amsterdam. Natuurlijk ben ik niet met dozen aan het sjouwen, maar probeer ik ervoor te zorgen dat de processen doorgaan tijdens de verhuizing. Daarnaast doe ik onderzoek naar kennis en expertise die verloren zou kunnen gaan door de verhuizing. Daarbij denk ik na over hoe we het beste mensen kunnen inwerken en hoe we kennis goed op papier kunnen zetten.

Startersgroep Business Services juni 2017

Hoe is de bedrijfscultuur bij ABN AMRO? Was dit ook wat je van tevoren had verwacht?

Toen ik binnen kwam op het hoofdkantoor schrok ik een beetje van de grote marmeren welkomsthal. Het was naar mijn idee een beetje stijf en iedereen kwam in pak binnen. Gelukkig veranderde dit allemaal toen ik eenmaal binnen kwam en we langs het Innovation Centre liepen. Hier lopen genoeg mensen op sneakers en ziet het er een stuk gezelliger en kleurrijker uit. Er heerst verder een open cultuur, waar mensen graag hun kennis en kunde willen delen. Dit gebeurt doormiddel van kennissessies of gewoon kopjes koffie drinken om eens te vertellen wat je doet binnen de bank.

Heb jij een vraag gemist? Stel ‘m hieronder en krijg antwoord.

Van wie zou jij volgende keer een Q&A terug willen lezen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Geef een antwoord

Ben jij al klaar voor de arbeidsmarkt?

Beantwoord de vier stellingen hieronder om te kijken welke boosters op jou van toepassing kunnen zijn.

Swipe om te beantwoorden

Jouw resultaat

Top dat deze punten in orde zijn:

Wil je BeYourBest gaan inzetten om jezelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt? Maak dan een account aan om je voortgang bij te houden!

Be Your Best helpt je graag deze punten te verbeteren:

Mooi dat je al zo ver bent met je onwtikkeling. Wil je weten wat je bij ABN Amro kunt doen? Bekijk dan vooral even de ABN Amro Booster!

Ik ben Chad, stel hier je vraag...